Home

O nas

Dla gastronomii

Kontakt

Tradycyjne pieczywo

na zakwasie

Pieczywo

foremkowe

Pieczywo

pszenne

Bułki

Drożdżówki

Oferta dla

gastronomii

tradycyjne pieczywo

na zakwasie

Wypiekamy je według tradycyjnych przepisów z naturalnie zakwaszonej mąki żytniej, bez żadnych sztucznych dodatków; jest bogate w błonnik, który poprawia perystaltykę jelit i obniża poziom cholesterolu; niski indeks glikemiczny powoduje że na długo zaspokaja apetyt; dostarcza witamin, głównie z grupy B oraz minerałów takich jak: żelazo, cynk i magnez.

 

chleb pszenno-żytni

z mąki pszennej i żytniej na naturalnym zakwasie + woda, sól,

drożdże; klasyczny, polski chleb wypiekany przez piekarzy według  tradycyjnej receptury; mąka żytnia dodawana jest do ciasta w postaci zakwasu, co decyduje o wspaniałym smaku chleba i jego właściwościach zdrowotnych; nie zawiera sztucznych dodatków, tzw. „polepszaczy”, barwników ani żadnych środków konserwujących.

chleb wiejski

wypiekany z mąki pszennej i żytniej dodanej w formie naturalnego

zakwasu + woda, sól, drożdże; nie zawiera sztucznych dodatków, tzw. „polepszaczy”, barwników ani żadnych środków konserwujących; chleb jest w środku wilgotny, nie kruszy się, zachowuje walory smakowe przez 4-5 dni.

chleb okrągły

chleb z mąki pszennej i żytniej na naturalnym zakwasie + woda, sól, drożdże; nie zawiera sztucznych dodatków, chrupiąca skórka posypana mąką nadaje mu wyśmienity smak.