Home

O nas

Dla gastronomii

Kontakt

Tradycyjne pieczywo

na zakwasie

Pieczywo

foremkowe

Pieczywo

pszenne

Bułki

Drożdżówki

Oferta dla

gastronomii

pieczywo

pszenne

Najlepiej je spożywać rano, gdyż jest bogate w węglowodany i da siłę na początek dnia; jest delikatne i lekkostrawne, dzięki czemu poleca się je małym dzieciom, osobom cierpiącym na zespół jelita drażliwego, chorobę wrzodową żołądka lub choroby trzustki; jasne pieczywo można zamrażać, dzięki czemu zachowuje świeżość na długi czas.

weka

upieczona z mąki pszennej z dodatkiem wody, soli, drożdży, cukru i tłuszczu; sposób garowania ciasta przed wypiekiem nadaje bułce dłuższą świeżość i odpowiednią wilgotność

chleb pszenny „Rybka”

chleb wypiekany z mąki pszennej z dodatkiem wody, soli, tłuszczu, cukru, drożdży; posiada charakterystyczny kształt, ma delikatny miękisz i chrupiącą skórkę

bagietka

upieczona z mąki pszennej  z dodatkiem wody, soli, tłuszczu, cukru i drożdży; wąski, wydłużony (60 cm) kształt powoduje, że po wypieczeniu jest krucha i chrupiąca.

chleb tostowy

chleb wypiekany z mąki pszennej z dodatkiem wody, tłuszczu, soli, cukru i drożdży; stanowi doskonałe źródło energii, idealny na śniadanie.

chałka

wypiekana z mąki pszennej, z dodatkiem wody, cukru, drożdży, margaryny, jajek, soli; posiada charakterystyczny pleciony kształt i chrupiącą skórkę; jest aromatyczna i delikatna w smaku.