Home

O nas

Dla gastronomii

Kontakt

Tradycyjne pieczywo

na zakwasie

Pieczywo

foremkowe

Pieczywo

pszenne

Bułki

Drożdżówki

Oferta dla

gastronomii

pieczywo

foremkowe

Wypiekane jest w prostokątnych foremkach, dzięki temu jest bardzo wygodne na kanapki lub tosty. Obejmuje zarówno pieczywo jasne jak i ciemne typy graham. Walory smakowe urozmaica dodanie pestek dyni, ziaren słonecznika czy płatków owsianych.

chleb z pestkami z dyni

wypiekany z mąki pszennej i żytniej, na naturalnym zakwasie z dodatkiem wody, soli, drożdży i ziaren dyni; nie zawiera środków konserwujących a pestki dyni dodają mu dodatkowych walorów smakowych.

chleb góralski

mieszany z mąki pszennej i żytniej, na naturalnym zakwasie,

z dodatkiem wody, soli i drożdży; nie zawiera sztucznych dodatków, ani żadnych środków konserwujących; wypiekany w foremkach chleb jest w środku wilgotny, nie kruszy się, zachowuje walory smakowe przez 4-5 dni.

 

chleb graham

chleb wypiekany z mąki pszennej i żytniej na naturalnym zakwasie żytnim z dodatkiem wody, soli, drożdży i słodu jęczmiennego, który nadaje ciemny kolor; chleb jest bogaty w witaminy i błonnik.

chleb z pestkami słonecznika

chleb wypiekany z mąki pszennej i żytniej na naturalnym zakwasie z dodatkiem wody, soli, drożdży i ziaren słonecznika; bez konserwantów, długo zachowuje wilgotność a ziarna słonecznika nadają mu charakterystyczny smak

chleb okrągły

chleb razowy z płatkami owsianymi

chleb z mąki żytniej, na naturalnym zakwasie żytnim, z dodatkiem mąki pszennej, wody, soli, drożdży, płatków owsianych i ziaren słonecznika; zawiera bogactwo witamin i błonnika, wspomaga procesy trawienne.