Home

O nas

Dla gastronomii

Kontakt

Tradycyjne pieczywo

na zakwasie

Pieczywo

foremkowe

Pieczywo

pszenne

Bułki

Drożdżówki

Oferta dla

gastronomii

oferta dla gastronomii

oferujemy szeroką gamę pieczywa dla małej i średniej gastronomii – bułki do hamburgerów i hot dogów, ciabattę, pitę, paninę oraz bagietki i  croissanty – dostosowując jego kształt, wymiary i recepturę do indywidualnych wymagań każdego Klienta; od lat naszą specjalnością są bułki do kebabu i chleb turecki, pyszny zarówno na kanapki jak i do napełnienia go farszem.

pieczywo

bułka do kebabu (placek arabski)

upieczony z mąki pszennej z dodatkiem wody, soli, tłuszczu i drożdży, o tradycyjnym kształcie; specjalny sposób garowania i wypieku powoduje że nadaje się on idealnie do kebabów.

zapiekanka

bułka upieczona z mąki pszennej z dodatkiem wody, soli, tłuszczu i drożdży; wypełniona różnorodnym farszem jest pożywną  i smaczną przekąską.

hamburger

bułka upieczona z mąki pszennej z dodatkiem wody, soli tłuszczu i drożdży; jej kształt, puszysty miąższ i chrupiąca skórka powodują że nadaje się idealnie do różnego rodzaju kanapek, może być posypana ziarnem sezamu. Mały – średnica 8 cm, średni – 12 cm i duży – 16 cm.

hot-dog

bułka upieczona z maki pszennej z dodatkiem wody, soli, tłuszczu i drożdży; dodatkowo, po wierzchu może być posypany sezamem lub czarnuszką.

ciapatta

wypiekamy ją z mąki pszennej, wody, soli, tłuszczu, drożdży; ma charakterystyczny kształt nadawany podczas ręcznej obróbki ciasta; posiada chrupiącą skórką posypaną mąką.

panina

wypiekana z mąki pszennej, wody, soli, tłuszczu i drożdży; idealna do kanapek, które można przygotowywać na wiele smacznych sposobów i podawać na zimno lub na gorąco.

chleb turecki

pieczony z mąki pszennej, wody, soli, tłuszczu i drożdży; ma chrupiącą skórkę, miękki środek, jest lekki, pyszny na kanapki lub wypełniony farszem.

chleb tostowy duży

upieczony z mąki pszennej z dodatkiem wody, soli, tłuszczu i drożdży; przekrojony wzdłuż przekątnej jest idealny na poręczne i smaczne kanapki

przekąski

fatayer z mięsem

upieczony z mąki pszennej z dodatkiem oleju roślinnego, oliwy z oliwek, mleka, wody, soli, drożdży, cukru, nadziewany farszem mięsnym z cebulą, papryką, przyprawionym czosnkiem, solą, pieprzem, mieszanką 7 przypraw, pastą sezamową.

fatayer z serem

upieczony z mąki pszennej z dodatkiem oleju roślinnego, oliwy z oliwek, mleka, wody, soli, drożdży, cukru, nadziewany trzema rodzajami sera: mozzarella, ser żółty i pleśniowy.

fatayer ze szpinakiem

upieczony z mąki pszennej z dodatkiem oleju roślinnego, oliwy z oliwek, mleka, wody, soli, drożdży, cukru, z nadzieniem ze szpinaku doprawionego cebulą, serem feta, czosnkiem, sokiem z cytryny,  solą i pieprzem, z dodatkiem sumaku, syropu z owoców granatu.

hummus

pasta z cieciorki, popularna na bliskim wschodzie. Zawiera w składzie: cieciorkę, oliwę z oliwek, pastę sezamową, czosnek, sok z cytryny, kumin, sól.

mangusza-zatar

placek upieczony z mąki pszennej z dodatkiem oleju roślinnego, oliwy z oliwek, wody, soli i drożdży. Na wierzchu położony tymianek (zatar) zmieszany z oliwą i sezamem.

kanapka z szynką

świeża, chrupiąca bułka posmarowana masłem, przełożona szynką na liściu sałaty, udekorowana pomidorem, papryką i ogórkiem.

kanapka z masą jajeczną

bułeczka posmarowana masłem i masą jajeczną doprawioną solą, pieprzem i majonezem, udekorowana ogórkiem, pomidorem i papryką.

kanapka z kurczakiem

bułka posmarowana masłem, przełożona liściem sałaty przysmażonym kurczakiem z przyprawami, udekorowana ogórkiem, papryką, pomidorem i sosem czosnkowym.

pizzerka

mini pizza z ciasta drożdżowego, na wierzchu farsz z pieczarek z cebulą czosnkiem, przyprawami, sosem pomidorowym, na wierzchu posypana żółtym serem.

paszteciki

pyszna przekąska z ciasta półfrancuskiego wypełnionego farszem mięsnym z cebulką i czosnkiem, doprawiona solą i pieprzem.

kapuśniaczek

przekąska z ciasta półfrancuskiego, nadziewana farszem z kapusty kiszonej, pieczarek, cebuli, przyprawionym solą, pieprzem i ziołami; po wierzchu posypany kminkiem lub sezamem.

Zakład Piekarniczy

„Złoty Chleb” Omar Faris

 

ul. Brask 43

30-381 Kraków

 

tel: 12 257 11 34

tel. kom. 664 283 407

mail: piekarnia@zlotychleb.pl

Wysyłanie formularza...

Wystąpił błąd na serwerze.

Otrzymano formularz