Home

O nas

Dla gastronomii

Kontakt

Tradycyjne pieczywo

na zakwasie

Pieczywo

foremkowe

Pieczywo

pszenne

Bułki

Drożdżówki

Oferta dla

gastronomii

Wyrabiane są z mąki pszennej, zakwasu lub drożdży, soli i wody; posypywane są ziarnami maku, sezamu, pestkami dyni, siemieniem lnianym, płatkami owsianymi lub ziarnami słonecznika co wzbogaca je w nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, witaminy i składniki mineralne;  w bogatej ofercie pachnących, chrupiących i pysznych bułeczek każdy znajdzie coś dla siebie.

bułki

bułka wyborowa

skład: mąka pszenna, olej roślinny, cukier, drożdże, sól, woda; specjalny sposób garowania sprawia iż bułka osiąga wyjątkowy smak i zachowuje świeżość i wilgotność na dłużej.

bułka kajzerka

skład: mąka pszenna, olej roślinny, cukier, drożdże, sól, woda; idealna na wyborne drugie śniadanie do szkoły i pracy.

bułka serowa

skład: mąka pszenna, olej roślinny, cukier, drożdże, sól, woda, ser żółty; zapieczony ser powoduje że skórka jest wyjątkowo chrupiąca.

bułka ślimak

skład: mąka pszenna, olej roślinny, cukier, drożdże, sól, woda, mak; chrupiąca bułeczka o charakterystycznym kształcie muszli, posypana ziarenkami maku.

chleb okrągły

bułka „szwedka”

skład: mąka pszenna, gruboziarnista mąka typu graham, olej roślinny, drożdże, woda, sól; dzięki grubo mielonej mące bułka jest bogata w cenny dla organizmu błonnik

bułka owalna z sezamem

skład: mąka pszenna, olej roślinny, cukier, drożdże, sól, woda, sezam; polecana na kanapki, dla smakoszy ziaren sezamu.

chleb okrągły

bułka grahamka z ziarnami

skład: mąka pszenna typu graham, olej roślinny drożdże, woda, sól, nasiona sezamu, siemienia lnianego, płatków owsianych; dodatek siemienia lnianego, sezamu i płatków owsianych wzbogaca bułkę w nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, witaminy i składniki mineralne.